,,Tритерол” организира екскурзија до манастирот Св.Василиј Острошки во Црна Гора

Тритерол  организира екскурзија до манастирот Св.Василиј Острошки во Црна Гора. Тргнувањето е на ден 27.09.2018 (четврток), а враќање на 29.09.2018(сабота). Цената изнесува 1700 денари.Резервации на тел 034 609-775 или во канцеларијата на Тритерол спроти Малиот градски парк во Струмица. Повеќе →

Домаќинки, еве како да го декорирате домот и заштедете на простор

Премногу нешта, премалку простор. За жал, еден од најголемите проблеми на сите домаќинства е немањето соодветен простор каде да ги сместат сите работи кои ги имаат дома. Меѓутоа, не заборавајте, за секој проблем – постои решение. Само треба да бидете креативни. Ви претставуваме неколку одлични идеи како да го декорирате вашиот дом и да заштедите на простор. Ќе бидете изненадени! Повеќе →

Како изгледа кога најнискиот човек на светот ќе се сретне со највисокиот?

Дали сте размислувале како изгледа кога најнискиот човек на светот ќе се сретне со највисокиот? Глетка која нема да ве остави рамнодушни! Повеќе →

Четири знаци дека се сеќавате на вашиот претходен живот

Дали ви се случило да доживеете дежа ву? Дали сте погледнале некого прв пат и сте се почувствувале како да го познавате многу долго време? Прочитаје кои се четирите знаци дека се сеќавате на вашиот минат живот: Повеќе →

14 фотографии кои докажуваат дека растењето брада ве прави поатрактивни

Неверојатно е како растењето на брада може комплетно да ве трансформира во сосема друга личност. Брадата може да направи да изгледате поатрактивно, помажествено или мистериозно. Еве 14 примери на славни личности кои што растењето брада ги направи да изгледат посекси: Повеќе →

Царинската управа го презентираше Концептот на ОЕО пред струмичките бизнисмени

Денешната работилница под покровителство на Канцеларијата на УСАИД е една од неколкуте активности што Царинската управа на Република Македонија планира да ги организира до крајот на годината на оваа тема ОЕО, која денес се одржува во Струмица, на која се поканети претставници од деловната заедница од Југоисточниот регион на Република Македонија, и е исклучителна можност за градење на партнерства помеѓу креаторите на политиката – Владата, Министерството за финансии, Царинската управа и ВАС претставниците на приватниот сектор кои учествуваат во царинското работење и логистиката. – изјави Тања Илијоска, управник на Царинарница Гевгелија на денешната работилница која се одржа во Струмица. Повеќе →

Тип на денот 1-х-2 за понеделник, 17 септември

Повеќе →

„Комуналец“ набави дробилка за отпадна дрвна маса за нејзина повеќенаменска употреба

Дрвната отпадна маса која што јавното претпријатие за комунални дејности „Комуналец“ ја добиваше преку режење на дрворедите и уредувањето на јавните површини, повеќе нема неискористена да завршува на депониите. Претпријатието набави машина – дробилка со која се овозможува повеќенаменска употреба на отпадната дрвна маса. Повеќе →

Тип на денот 1-х-2 за недела, 16 септември

Повеќе →

Сарма од пресна зелка – Струмичка кујна

Оваа сарма е со дојранско потекло, ја прават сите што го имаат истото потекло во Струмица…За многу Струмичани денес, гледам е непозната, посебно сосот, па да ја сочуваме и неа од заборавот. Повеќе →