Промовирана книгата „Режисерки белешки’’ од Боро Драшковиќ

019_1200x800

Во Центарот за култура “Антон Панов” во Струмица, синоќа, беше промовирана книгата „Режисерски белешки“ од Боро Драшковиќ во едицијата “Словенски Орфеј“ на Тивериополската филмска алијанса. Повеќе →

Причинетата штета од февруарските поплави во Струмичко изнесува 264,510,739 денари

vonredna sednica 005_1200x800

На денешната вонредна седница на Советот на општина Струмица, советниците едноглано го усвоија Извештајот од процената на штетите од природни непогоди – поплава, на подрачјето на општина Струмица која се случи во периодот од 25 – 27 февруари оваа година. Повеќе →

Најмладиот член на Друштвото на писателите ja престави својата книга во Струмица

mitkogogov 065_1200x800

Светскот ден на книгата, Здружението за развој на културата и заштита на културното наследство „Контекст“ го одбележи со промоција на стихозбирката „Крикови од неископан гроб“ од Иван Антоновски, во црквата „Свети петнаесеет тивериопослки свешеномаченици’’. Повеќе →

Временска прогноза за Струмица, 24 април

sunce

Времето денеска во Струмица сончево со Повеќе →

Отсекот за превенција и НВО „Продолжен живот’’ спроведуваат едукативни проекти помеѓу матурантите во Струмица

слика123

Отсекот за превенција при СВР Струмица во соработка со НВО „Продолжен живот’’ организира едукативни проекти во средните училишта во Струмица на теми „Превенција од трговија со деца’’ и „Превенција од семејно наилство’’, а целната група се матурантите. Повеќе →

Проектни активности на учениците од ООУ „Маршал Тито“-Муртино

IMG_7265_1067x800

Празникот на детето и сувереноста на Република Турција беа повод на 23 април во подрачното основно училиште во село Банско, кое работи во состав на ООУ „Маршал Тито“-Муртино, Повеќе →

Учениците ООУ „Видео Подгорец’’ со еколошка акција за разубавување на училиштето

izjavi 026_1200x800

Во рамките на светската акција за заштита на животна средина, учениците од ООУ „Видео Подгорец’’ Повеќе →

Интервенции на ТППЕ – Струмица во изминатата недела

fire-11

Во изминатата недела Територијалната противпожарна единица имаше вкупно девет интервенции на подрачјето на општина Струмица, и тоа : Повеќе →

Македонска порака по повод Светскиот ден на книга и авторското право – Никола Маџиров

nikola madzirov

Денеска е Светскиот ден на книгата и авторското право. По тој повод овој ден ЛУБ„Благој Јанков Мучето’’- Струмица Ќе го одбележи со подарување книгата на секој посетител-читател и со читање на светска и македонска порака во чест на овој ден. Повеќе →

Временска прогноза за вторник, 23 април

images

Времето денеска во Струмица  облачно со дневна температура до 20°C

 

43040899_919171741622888_1449774753454751744_o