Отсекот за превенција и НВО „Продолжен живот’’ спроведуваат едукативни проекти помеѓу матурантите во Струмица

слика123

Отсекот за превенција при СВР Струмица во соработка со НВО „Продолжен живот’’ организира едукативни проекти во средните училишта во Струмица на теми „Превенција од трговија со деца’’ и „Превенција од семејно наилство’’, а целната група се матурантите. Повеќе →

Проектни активности на учениците од ООУ „Маршал Тито“-Муртино

IMG_7265_1067x800

Празникот на детето и сувереноста на Република Турција беа повод на 23 април во подрачното основно училиште во село Банско, кое работи во состав на ООУ „Маршал Тито“-Муртино, Повеќе →

Учениците ООУ „Видео Подгорец’’ со еколошка акција за разубавување на училиштето

izjavi 026_1200x800

Во рамките на светската акција за заштита на животна средина, учениците од ООУ „Видео Подгорец’’ Повеќе →

Интервенции на ТППЕ – Струмица во изминатата недела

fire-11

Во изминатата недела Територијалната противпожарна единица имаше вкупно девет интервенции на подрачјето на општина Струмица, и тоа : Повеќе →

Македонска порака по повод Светскиот ден на книга и авторското право – Никола Маџиров

nikola madzirov

Денеска е Светскиот ден на книгата и авторското право. По тој повод овој ден ЛУБ„Благој Јанков Мучето’’- Струмица Ќе го одбележи со подарување книгата на секој посетител-читател и со читање на светска и македонска порака во чест на овој ден. Повеќе →

Временска прогноза за вторник, 23 април

images

Времето денеска во Струмица  облачно со дневна температура до 20°C

 

Ориентациониот клуб „Еделвајс’’ учествуваше на натпревар во Бугарија

risto edelvajs

Ориентациониот клуб од Струмица „Еделвајс’’ во периодот од 20 – 24 април учествуваше на натпревар во ориентација кој се одржа во Софија, Бугарија. Повеќе →

Нова промоција на „Крикови од неископан гроб’’ од Антоновски

poster net1

 

Во Струмица, на 23 април 2013 година (вторник), со почеток во 19:30 часот, во црквата „Св. Петнаесет Тиверополски свештеномаченици“ Повеќе →

Времето денеска во Струмица, 22 април

cloudy-sun

Времето денеска во Струмица умерено облачно со Повеќе →

Денови на Земјата – колумна на Митко Гогов

mitko gogov

Ние сме млада земја, многу помлада од онаа наша прастара земја, праисконска, вечна, сакана. Ние сакаме да љубиме, иако сме полнолетни, тоа го правиме наивно, речиси адолесцентски. Забораваме дека да љубиш значи многу повеќе од тоа да сакаш. Повеќе →

43040899_919171741622888_1449774753454751744_o