Category: Занимливости

Кога е во рацете на тато ФОТО:

when_husband_chooses_a_theme_for_babys_birthday_640_02 Повеќе →

Кога е најдобар дел од денот за пиење на кафе?

Вистинскиот тајминг за пиење на кафе, ќе спречи вашиот организам да изгради толеранција од кофеинот, односно ако го конзумирате во вистинското време, кафето секогаш ќе ви делува. Според невролозите, најдоброто време во денот за пиење кафе е изутрина, помеѓу 9:30 и 11:30 часот. Повеќе →

Како да знаете дека миленикот е во болки

Лечењето болки кај вашиот миленик може да биде тешко затоа што за разлика од луѓето, кои знаат од кај им доаѓа болката, кај милениците не е така. Повеќе →

7 едноставни начини да кажете „не“

Дали ви е непријатно да кажете „не“ кога некој ќе побара нешто од вас? Дали секогаш се трудите да бидете љубезни со сите и покрај тоа што на тој начин си наштетувате себеси? – Не сте единствени. Причината поради која не сакате да кажете „не“ лежи во тоа што сакате да им помагате на другите, не сакате да бидете некултурни и дрски, сакате да сте во добри односи со сите, да избегнете конфликт или можеби стравувате дека ако вие не излезете во пресрет, никој нема да биде со вас, кога вам ќе ви биде потребна поддршка. Повеќе →

Најдобрите професии за срамежливите луѓе

Изборот на кариера е еден од најважните избори во вашиот живот, кој пред сè треба да биде базиран на вашиот карактер. Постојат луѓе кои уживаат да работат во групи, постојано да комуницираат и да се дружат со колеги и клиенти, но има и такви на кои комуникацијата не им е баш јака страна. Вие треба да уживате во она што го работите без ништо да ве спречува. Не треба да се трудите да се промените, треба само да ја изберете соодветната професија за вас. Доколку сте посрамежливи, ова се професиите кои се најприкладни за вас: Повеќе →

Изберете две човечиња и откријте какви сте и што сакате да постигнете

Тестот помага да ја одредите реалната и посакуваната состојба како и социјалниот статус. Треба да изберете две човечиња, првото во кое се препознавате себе, а другото какви сакате да станете. Повеќе →

Дали повисокиот IQ е гаранција за подолг живот?

Луѓето со зголемениот квоциент на интелигенција (IQ) веројатно ќе живеат подолго, покажа неодамнешно истражување на британските научници чија студија е објавена во списанието British Medical Journal.  Повеќе →

Што сè може да направите со лакот за нокти

Секоја жена во својот сет за маникир има барем еден проѕирен лак. Тој освен што ги разубавува ноктите и им дава сјај, може да биде корисен и за многу други нешта. Повеќе →

Одберете ја вистинската боја за коса според обликот на вашето лице

Ако чувствувате дека е време да направите нешто ново со вашиот стил, тогаш почнете од бојата на косата. Повеќе →

Топ 10 рецепти со палачинки

Палачинките се дел од омилените јадења на менијата во речиси сите држави и континенти во целиот свет. Прв пат палачинките се опеани уште од старогрчките поети пред нашата ера. Повеќе →