Category: Занимливости

Трчањето предизвикало намалување на туморите кај глувците

Научниците утврдиле дека кај глувците кои поминале доста време на тркалото за трчање, туморот им се намалил 50 отсто повеќе отколку кај глувците што не биле физички активни. Повеќе →

Што се крие зад вашите соништа?

Повеќе →

5 невообичаени примени на пастата за заби

Многу средства кои ги користиме во секојдневието имаат поширока намена од онаа која им е основна. Пастата за заби, освен за одржување на хигиената во вашата уста, можете да ја примените за уште неколку работи во домаќинството. Еве 5 кул примени на пастата за заби кои ќе ве изненадат и можат да ви го олеснат животот во даден момент. Повеќе →

Што кога ќе ви кажат: Преквалификувани сте!

Добивте повик за интервју, совршено се уклопувате во таа работа, но работите тргнуваат на лошо. Повеќе →

Зошто најдобрите идеи ни доаѓаат кога се тушираме?

Дали некогаш сте се запрашале зошто некои од нашите најдобри идеи се раѓаат од чиста мира, особено кога сме под туш? Повеќе →

Изберете две човечиња и откријте какви сте и што сакате да постигнете

Тестот помага да ја одредите реалната и посакуваната состојба како и социјалниот статус. Треба да изберете две човечиња, првото во кое се препознавате себе, а другото какви сакате да станете. Повеќе →

Знаете ли за што сè може да ви послужи пластично шише?

Пластичното шише како разноврсен алат во домот? Со малку креативност и со помош на ножици, можете да го искористите максимално… Повеќе →

Зошто мора да го исклучите мобилниот телефон во авион?

Веројатно сте се прашувале многупати зошто мора да се исклучи мобилниот телефон за време на лет со авион или барем да се вклучи опцијата Повеќе →

До поголема самодоверба со промена на положбата на стоење

Не е тајна дека вежбањето го поттикнува нашиот мозок да почне да лачи допамин кој нè прави посреќни и задоволни. Но, не сме ни свесни колку положбата во која го држиме нашето тело може да влијае на тоа колку сме среќни и задоволни. Повеќе →

Како најлесно да се истакнете на работното место?

Без разлика на тоа каква работа имате и какви се вашите колеги, постојат неколку вештини кои ќе ве претворат во личност со која секој сака да работи и соработува. Повеќе →