Category: Uncategorized

ЈАНЕВСКИ; Ќе ги одржуваме културно – историските споменици и ќе ги негуваме традициите и обичаите карактеристични за нашето поднебје.

Повеќе →

Тип на денот 1-х-2 за петок, 1 септември

Повеќе →

Тип на денот 1-х-2 за понеделник, 24 јули

Повеќе →

Тип на денот 1-х-2 за понеделник, 17 јули

Повеќе →

Тип на денот 1-х-2 за петок, 14 јули

Повеќе →

„Паркиралишта Струмица“ обнови над две илјади метри квадратни хоризонтална сигнализација

Јавното претпријатие „Паркиралишта Струмица“ продолжува со обновувањето на хоризонталната сигнализација во градот. Од претпријатието информираа дека од планираните седум илјади метри квадратни за оваа 2017 година, Повеќе →

Поради дефект ќе бидат исклучени семафорите на крстосницата меѓу булеварите „Климент Охридски“ и „Гоце Делчев“

Јавното претпријатие „Паркиралишта Струмица“ ги известува учесниците во сообраќајот дека поради дефект на на вертикалната светлосна сигнализација (семафори) на крстосницата меѓу булеварите „Климент Охридски“ и „Гоце Делчев“, истата ќе биде исклучена се до отстранување и санирање на дефектот од надлежните служби. Сообраќајот ќе се регулира преку сообраќајни знаци. За овој случај е известен Секторот за внатрешни работи во Струмица за нивно, согласно Законот, понатамошно постапување. Повеќе →

Тип на денот 1-х-2 за четврток, 1 септември

Повеќе →

Манифестацијата Струмица ОПЕН фестивал блеска во полн сјај

ОПЕН фестивал успешно ги забавува струмичани во своите омилените ноќни часови. Синоќешните настани во Амфитеатарот и покрај езерцето поминаа во знак на пријатни романтични звуци, руско-македонска поезија и афирмација на ликовно творештво. Програмата на петтиот ден започна со изложба на графички листови, промоција на графичка мапа и монографија на Ниче Василев, а публиката уживаше во прекрасните дела на својот сограѓанин, од кои 130 се дел од колекцијата на ОСТЕН. Сите негови дела се евидентирани во дата-база на колекцијата www.ostencollection.mk .

Повеќе →

Легис и Луна парк ,,Силвер” приредија забава за најмалите во кампот за имигранти во Гевгелија

По повод денешниот празник Рамазан Бајрам, во организација на Легис и  луна парк ,,Силвер” беше приредена забава за најмалите во кампот за имигранти во Гевгелија. Беше инсталиран рингишпил на кој најмалите можеа да уживат во бесплатно возење и малку да ги отргнат мислите кон забава на овој свет празник.