Category: Струмица

Едно лице од Струмица ја прекршило забраната за движење

Повеќе →

Градоначалникот Јаневски одржа онлајн седница на Советот за развој на Југоисточниот плански регион

На иницијатива на градоначалникот Коста Јаневски кој е и претседател на Советот за развој на Југоисточниот плански регион, а почитувајќи ја мерката со која се забранува собирање во група, денеска, се одржа онлајн седница на Советот на Југоисточниот плански регион на којашто главна тема беше регионалната заштита од ширењето на корона вирусот. Сите градоначалници на десетте општини, информираа за мерките коишто ги преземаат на општинско ниво, разменија искуства и ги искоординираа активностите за поголема регионална заштита. Повеќе →

Усвоени втор сет на економски мерки за справување со COVID-19 кризата

Владата на Република Северна Македонија денеска ја одржа својата 32-ра седница на која беше разгледан и усвоен вториот пакет економски мерки за справување со кризата, дизајнирани во широка консултација и суштинска дебата со членовите не Економскиот совет формиран токму за оваа цел, како и низ разговорите што ги имавме со деловната заедница преку стопанските комори, и низ одделните разговори со нашите врвни економски познавачи од академската сфера и со угледните и успешните стопанственици од реалниот сектор. Повеќе →

Капитенот на Беласица, Милушев: Останете дома и почитувајте ги правилата

Порака од капитенот на Беласица, Александар Милушев, до навивачите на клубот, струмичани и пошироката јавност.

Александар Милушев - Беласица - порака

„Ве молам останете дома и почитувајте ги правилата. Ова е тежок период за сите нас, но ако се држиме заедно и дисциплинирано, ќе го надминеме овој вирус.“

Потврдени 44 нови случаи на коронавирус во земјата

Во изминатите 24 часа направени се 392 тестирања, а потврдени 44 нови случаи на коронавирус во земјата. По градови: Куманово- 23, Скопје – 12, Тетово – 2, Битола- 3, Струга – 2, Штип-1, Прилеп – 1 Повеќе →

Потврдени 26 нови случаи со КОВИД-19:

➡️ Девет пациенти се излекувани и пуштени на домашно лекување; Повеќе →

Вработените лица кои одат на работа со придружба – потполно слепи лица, лица кои се движат со инвалидска количка и лица со тешка или умерена интелектуална попреченост, да бидат ослободени од одење на работа

Владата на Република Северна Македонија на својата 31-ва седница го разгледа барањето на Министерството за труд и социјална политика и донесе заклучок со која се задолжуваат сите органи на државата, акционерските друштва во државна сопственост, агенции, фондови, бироа, заводи, управи и сите останати државни институции, вработените  лица во овие институции кои одат на работа со придружба – потполно слепи лица, лица кои се движат со инвалидска количка и лица со тешка или умерена интелектуална попреченост, да бидат ослободени од одење на работа и извршување на работните активности. Повеќе →

Градоначалникот Јаневски: Апелирам да се почитува личноста и угледот на секој поединец

Почитувани сограѓани, Повеќе →

ВИДЕО: ЖФК Тиверија формата ја одржува од дома

ЖФК Тиверија Струмица ги почитува мерките и препораките на Владата на Република Северна Македонија и својата форма ја одржува од дома. Во моментот, поради настанатата ситуација со Ковид – 19, македонскиот спортот е во мирување, а неговото продолжување се уште точно не се знае кога ќе биде.
ЖФК Тиверија објави видео на нивната официјална фејсбук страница од нивните фудбалерки, како својата форма ја одржуваат од дома.

Од ФК Беласица порачуваат: Биди физички активен и додека си дома

Поради Корона вирусот моментално македонскиот спорт е во мирување. Македонскиот фудбал е одложен и истиот не се знае кога точно ќе започне, со оглед на ситуацијата со Ковид – 19. Играчите својата форма ја одржуваат тренирајки дома. Од ФК Беласица порачуваат: Биди физички активен и додека си дома! Останете дома и бидете здрави!

 91031680_1702520293223377_5177946962137186304_n