Фотографии кои досега не сте ги виделе од Титаник

Патничкиот брод Титани, на 10 април 1912 година, отплови од пристаништето во Велика Британија и се упати кон САД. За жал, никогаш не стигнал до својата дестинација, бидејќи за 4 дена пат, удрил во ледениот брег, кој бил во Атлантскиот Океан.

t1

Од 1800 патници, спасени се 675 луѓе, претежно жени и деца, кои први биле евакуирани во чамци. Пред вас се фотографии кои сведочат за големината на овој брод, како и трагедијата за која се зборува и денес!

Бродот Титаник (лево) и Олимпик, во бродоградилиште во Белфаст, Ирска, 1910 година.

t2 t3 t4 t5 t6 t7 t8 t9 t10 t11 t12 t13 t14 t15 t16 t17 t18

Comments are closed.

43040899_919171741622888_1449774753454751744_o