Најскапото шише вотка во светот украдено во Данска! Ќе се онесвестите кога ќе видите колку чини!

Данската полиција испитува кражба на шише со вотка, за кое се тврди дека е најскапа во светот, по цена од 1,3 милиони долари.

Обвинителот Кнуд Хвас изјавил дека е премногу рано да се каже дали крадоцот имал клуч од „Кафе 33“ или влегол на друг начин.

Нема украдено ништо друго.

Хвас изјавил дека полицијата била информирана за кражбата вчера.

tan2018-1-31553541862-620x350

Данската „ТВ2“ наведе дека шишето „Русо-Балтика“ било направено од три килограми злато, исто толку сребро со дијаманти.

Сопственикот на барот, Брајан Ингберт, вели дека во барот имало 1.200 шишања со вотка. Според него, вотката не била осигурена и била позајмена од руски бизнисмен.

Comments are closed.

POP