Провери и дознај: Што значи моето име?

Секое име си има свое значење. Иако имињата ни ги даваат токму кога ќе се родиме, без да знаеме каков ќе биде карактерот на бебето кога ќе порасна, сепак многу често се случувало името да биде доста релевантно според карактерот на човекот кој го носи. Во продолжение пронајдете го вашето име и погледнете кое е неговото значење:

Александар – човек кој се брани

Андреј – борец

Борис – борба

Бранко – бранител

Викторија – победа

Весна – пролет

Горан – горски, шумски шовек, висок како дрво

Далибор – борба на далечина

Даница – утринска ѕвезда

Даниел – Господ е мој судија

Димитар – крадец кој умрел со Исус Христос

Дејан – да направи нешто, да дејствува

Елена – светлина,искра на сонцето

Елизабета – креативна, чувствителна личност

Елеонора – Сончеви зраци, блескава светлина

Жаклина – Божја заштита

Ивана – дар од Бога

Игор – помошник

Маја – мајка која се грижи

Марија – мистерија, жена на морето

Магдалена – девојка од Магдала(област)

Ненад – име кое се дава на второто дете близнак, во комбинација со Предраг

Оливер – маслиново дрво

Петар – камен, карпа

Павле – сериозен, одговорен, стабилен

Стојан – да стои, да запре лоша работа

Симона – послушна,слуша

Тодор – подарок од Бога

Тања  -принцеза, вредна за цената

Филип – љубител на коњи

 baby_name

Comments are closed.

Capture