Имате низок крвен притисок? Пробајте го овој народен лек

Нискиот крвен притисок е паѓање на крвниот притисок под нормалата. Тоа е состојба каде дејството на срцето е слабо додека ја присилува крвта низ артериите. Тоа е директен резултат на заслабен и нарушен организам. Решете го овој проблем со еден многу стар народен лек за низок крвен притисок:

lemons

Измелете 6 лимони во машина за мелење месо, со лушпа но без семки. Оваа смеса ставете ја во тегла од 3 литри и прелијте ја со 1 литар дестилирана вода.

Оставете ја смесата да стои 36 часа во затворена тегла, во најдолната полица од фрижидерот. Потоа додадете 600 грама течен мед. Добро измешајте ја смесата и повторно вратете ја во фрижидерот да стои уште 36 часа. Повремено занушувајте ја теглата за да се меша смесата.

Овој лек консумирајте го по 50 грама 3 пати дневно и тоа половина час пред јадење. Кога ќе се потроши дозата, се прави пауза од 2-3 недели, па повторете ја терапијата.

lemjuice

Comments are closed.

Capture