5 причини зошто треба веднаш да испиете една чаша сок од морков

Сакате да си го сочувате здравјето? Сакате да спречите појава на тумори? Сакате да вашата кожа да изгледа подобро? Сакате вашата коса да биде поздрава? Тогаш крајно време е да почнете почесто да пиете сок од морков. Еве зошто:

 carrot

Сокот од морков го подобрува квалитетот на кожата поради големите количества на витамин А кои делуваат како штит за кожата и спречуваат таа да се исуши. Морковот помага и во спречување на создавање лузни.

Го подобрува здравјето на забите бидејќи содржи минерали чии антибактериски својства го штитат коренот на забите а истовремено помагаат забите подолго време да останат бели.

Сокот од морков е одлична превентива за рак. Големите количини на каротеноиди содржани во морковот можат да помогнат во превенција на специфични видови тумор, на пример, на грлото од матката и дебелото црево.

Carrot-juice-VP

Го намалува холестеролот бидејќи  содржи голема количина на влакна растворувачи кои го врзуваат холестеролот а потоа му помагаат на телото да ги исфрли како отпад.

Морковите го подобруваат видот бидејќи содржат и големи количини на витамин А, како и бета каротен кои имаат големо влијание за сочувување на здравјето на очите и видот.

Зарем уште чекате?

carrot-juice

 

Comments are closed.

POP