Дали имате слушнато за мачката Херкулес?

 

Името на оваа мачка е Херкулес.  Таа претставува мешавина помеѓу тигар и лав, и по тоа оваа врста се нарекува Лигер.

Тие се поголеми од тигар и од лав, достигнуваат должина од 4 метри и тежина од 500 килограми како и висина до 1.8 метри.

Покрај нивната големина тие трчат неверојатно брзо до 80 км/час и можат да изедат и преку 50 килограми месо дневно.

998453_514319835303908_1643272928_n

 

Comments are closed.

POP