Само во Македонија, коктел со лута пиперка!

Дали сте пробале ваков коктел? Само Македонците од јужните краеви можат да добијат идеја да направат вакво нешто, вели авторот на оваа фотографија.

10582283_10152561215348315_1406768328_n (1)

фото: Џозеф Крами

Сос од домати, водка, лед, лута пиперка и маринада се состојките на „Cocktail Liuti Mary’’.

Напиј се, а потоа касни од лутата пиперка – така гласи правилото за густирање на овој коктел.

Но, истиот не се препорачува на оние кои имаат „слабо срце’’.

Comments are closed.

Capture