ФОТО: Огромниот пајак Голијат

Јужноафриканскиот пајак Голијат е најголемиот пајак во Светот. Една негова нога е долга и до 30 цм, а тежи дури 170 грама, колку едно мало кученце.

a_spider_that_is_almost_the_size_of_a_small_pet_animal_640_02 a_spider_that_is_almost_the_size_of_a_small_pet_animal_640_03 a_spider_that_is_almost_the_size_of_a_small_pet_animal_640_04 a_spider_that_is_almost_the_size_of_a_small_pet_animal_640_05

Credits: www.businessinsider.com

Comments are closed.

POP