Еве како изгледа највисоката зграда во светот

Кралската кула во Џеда, Саудиска Арабија се смета за највисоката зграда во светот. Нејзината височина изнесува 1008 метра и таа се уште е во изградба и се надополнува во висина. Кралската плата започна да се гради во 2013 година, а се очекува да биде готова во 2019 година. Погледнете како изгледа засега највисоката кула во светот:

Comments are closed.

POP