5 причини зошто да испиете една чаша пиво уште вечерва

1. Пивото е одлично за кожата! Со пиење на само едно пиво на ден ќе имате кожа како на бебе. Тоа е бидејќи пивото содржи витамини на Б-комплекс.

beer

2. Пивото е добро за вашето здравје! Не само што го помага варењето на храната, туку и го снижува нивото на холестерол во крвта. Пивото е најголемиот извор на сицилиум кој помага во превенција на мозочен удар и остеопороза.

3. Пивото е корисно за спортистите бидејќи претставува изотоничен пијалок.

4. Пивото претставува одлична комбинација со голем број на јадења.

5. По неколку пива, досадните луѓе ви изгледаат како дружељубиви луѓе а исто така и попривлечни.  Наеднаш сфаќаш дури и дека можеш да зборуваш странски јазик и чувството е неверојатно.

o-PINT-GLASS-BEER-facebook

Comments are closed.

POP