Прекрасните дела на Винсент ван Гог

Винсент Вилем ван Гог(30 март 1853 - 29 јули 1890) бил холандски постимпресионистички сликар, чии дела имале големо влијание врз уметноста во 20 век, поради живите бои и отсликувањето на чувствата. Боледувал од анксиозност и имал чести напади на ментална болест, а починал на 37-годишна возраст, извршувајќи самоубиство.

120_1319x1050 121_1680x973 122_782x1050 123_1340x1050 124_1426x1050 125_805x1050 126_1590x1050 127_1310x1050 128_1228x1050 129_1399x1050 130_1680x818 131_1309x1050 132_754x1050

Comments are closed.

POP