Тиверија со победа над Спартмани

Екипата на Тиверија со резултат од 2:1 го доби натпреварот против Спартмани, во рамките на 20. коло од Третата лига Југоисток.

Tiverija - Dojransko Ezero - vo Strumica 18.03.2018

Тиверија ја забележа својата 10-та сезонска победа и со 31 освоен бод е на четвртото место, додека Спартмани по овој пораз остануваат на петтото место со 20 освоени бодови.

Во следното коло ќе има вистинско дерби помеѓу екипите на Напредок од Радово и екипата на Тиверија. Во случај на победа на Тиверија, бодовната разлика помеѓу овие две екипи ќе се намали на три бодови. Но, од друга страна, доколку екипата од Радово забележи победа, тогаш бодовната разлика во полза на нив, би се зголемила на 9 бодови.

Спартмани ќе играат против Дојранско Езеро.

Comments are closed.

POP