Светски фестивали кои мора да ги посетите барем еднаш во животот

Светски фестивали кои мора да ги посетите барем еднаш во животот…

world_festivals_you_have_to_attend_at_least_once_640_01

Снег и лед фестивал – Харбин, Кина

Зошто треба да го посетите: Харбин фестивалот е еден од најголемите фестивали во светот, и тоа со карактеристични резби високи над 20 метри во висина и целосна големина на згради направени од џиновски блокови од мраз.

world_festivals_you_have_to_attend_at_least_once_640_02

Холи – Индија

world_festivals_you_have_to_attend_at_least_once_640_03

Cascamorras – Шпанија

world_festivals_you_have_to_attend_at_least_once_640_04

Карневале – Венеција, Италија

world_festivals_you_have_to_attend_at_least_once_640_05

Up Helly Aa Fire Festival – Шкотска

world_festivals_you_have_to_attend_at_least_once_640_06

Tomorrowland – Белгија

world_festivals_you_have_to_attend_at_least_once_640_07

Mardi Gras – Нов Орлеанс

world_festivals_you_have_to_attend_at_least_once_640_08

Oktoberfest – Минхен, Германија

world_festivals_you_have_to_attend_at_least_once_640_09

La Tomatina – Шпанија

world_festivals_you_have_to_attend_at_least_once_640_11

Carnaval – Рио де Жанеиро

world_festivals_you_have_to_attend_at_least_once_640_12


Cooper Hill’s Cheese Rolling Festival – Англија

world_festivals_you_have_to_attend_at_least_once_640_17

Burning Man – Невада, САД

 

 

Comments are closed.

POP