Се изведува сливник за атмосферски води на спојот на улицaта „Ѓорѓи Василев“ со „Боро Поцков“

Општина Струмица и јавното претпријатие за комунални дејности „Комуналец“ решаваат повеќегодишен проблем на граѓаните кои што живеат на улиците „Ѓорѓи Василев“ и „Боро Поцков“. Секторотза водовод и канализација при „Комуналец“ на спојот на овие две улици изведува сливник за атмосферски води, со што ќе се спречи поплавување на овој дел при обилни врнежи од дожд.1 (16)

Comments are closed.

43040899_919171741622888_1449774753454751744_o