Бидете декоративни направете сами држачи за свеќички

Има некои работи за кои навистина можете со многу малку труд да постигнете многу фини и максимални резултати.

Бидете креативни и изработите држачи за свеќички, со многу малку материјали и за минимално време.

За изработка на овие интересни држачи за свеќички ќе ви бидат потребни следниве работи:

 

-капачиња од тегли

-темперни/акрилни бои

-четка за боење

-лепак

-шарени ткаенини, машнички и врвки

 

1. Првиот чекор што треба да го направите е да го обоите капачето со бојата која ви е омилена. Најверојатно ќе бидат потребни неколку слоја за да се покрие веќе постоечката боја на капачето.

nlfz

2. Откако ќе го обоите капачето, оставете убаво да се исуши, земете го лепаток и облепете го капакот со некој од вашите шарени ткаенини кои ги имате одбрано. Можете исто така да залепите и плетено парче ткаенина и некакви видови на украсни ленти за декорација.

vMlc7rZ

3. За да не изгледа премногу едноставно, можете да додадете уште еден детаљ, а тоа е да ги обоите и украсите и дното на капачето. Можете сами да бидете креативно, од хартија исечете мали форми на цветови, ѕвездички, или некој други форми, а потоа залепете по едно во средината на капачето.

3

Со мал труд, добивте креативни држачи за вашите свеќички кои што можете да ги сместите во дел од вашиот дом, како би добиле поинаква креација изработена токму од Вас.

4

Comments are closed.

POP