Ракијата е еден од најдобрите лекови! Еве што може да излечи таа:

Ракијата е природен непријател на сите вируси и бактерии, одлична е во справување кога имаме болки во мускулите а честопати се употребува и за дезинфекција на раките. Во продолжение прочитајте која ракија што лечи.

th (13)

Ракија од сливи (шливовица) – безбојна, силна ракија што потсетува на чист алкохол. Ги намалува болките во стомакот особено ако сте јаделе многу тешка и неквалитетна храна. Таа за кратко време ќе ги разгради непотребните состојки во организмот.

Ракија од тревки (треварица) – еден од најлековитите пијалоци кој помага при болки во грбот.

Мастика – корисна против болките во желудникот, а особено е добра за дишните патишта.

Оревова ракија – го регуира нивото на маснотиите во крвта, го стимулира потемнувањето на кожата за време на сончањето и ги засилува коренот на косата.

Лозова ракија (лоза) – одлична против забоболка бидејќи делува како блага анестезија на заболеното место.

На здравје!

88815-121880

 

Comments are closed.

POP