4 начина како да не се здебелите во текот на зимата

  • Спортувајте надвор. Иако избегнувате да бидете надвор поради студот, сепак спортувањето во природа во зима е одлична физичка активност. Трчањето на свеж воздух има многу здравствени придобивки. Изберете чизми кои не пропуштаат, дебели ракавици, шал и капа и не пропуштајте да минувате повеќе време надвор, особено кога врне снег.

winter-exercises

  • Правилниот избор на храна ни помага да ги изгубиме килогамите и ги намалува шансите за сериозни заболувања. На листата на намирници кој мора што повеќе да го имате во исхраната оваа зима се наоѓа кељот. А кога кога се работи за десертот, ваш прв избор нека бидат десертите со јаболка.

th (3)

  • Огромниот избор на храна за време на празниците може да ве избезуми. Кога одите на гости каде што знаете дека таму ќе бидат сервирани десерти, појадувајте за да го забрзате метаболизмот. Се препорачува и да вежбате непосредно пред оброот. Пред омилениот десерт почекајте 20 минути. Кога вашиот мозок ќе ги обработи информаците и ќе сфатите дека не сте веќе гладни, нема да јадете многу од десертот. Избегнувајте алкохол и шеќерни сокови полни калории.

sugar-alcohols

  • Сезоната на празници колку и да е убава и весела, сепак е и заморна. Стресот го покачува нивото на кортизол, а тоа влијае на дебелеењето. Затоа направете финансиски план што ќе купувате и колку пари ќе потрошите. Спијте и одморајте повеќе за да ги наполните батериите потребни за оваа сезона да бидете во топ форма.

th (2)

Comments are closed.

POP