Форумот на жени на ОО СДСМ – Струмица организираше трибина

По повод Меѓународниот ден на жената (8-ми Март), Форумот на жени на ОО СДСМ – Струмица синоќа организираше трибина на тема „Значењето на ратификацијата на Истанбулската конвенција за елиминација на родово базираното насилство“.

Говорници на темата беа:
Марија Гарванлиева, претседателка на Форум на жени на ОО СДСМ Струмица
Александар Оџаков, секретар на Општина Струмица
Славјанка Михаиловиќ, Совет на Општина Струмица,
Нетка Ковачева, адвокатка
Наташа Котева, Меѓуопштински центар за социјални работи – Струмица,
Хризантема Рендевска, СВР Струмица

DSC_7608 DSC_7613 DSC_7615 DSC_7617 DSC_7619 DSC_7630 DSC_7634 DSC_7635 DSC_7636

Comments are closed.

43040899_919171741622888_1449774753454751744_o