Практична психологија: 7 начини да „прочитате’’ луѓето околу вас

Практична психологија: 7 начини да „прочитате’’ луѓето околу вас…

1.Ако личноста се смее многу гласно и пренагласено, и на нештата кои не се толку смешни или се глупи, тоа значи дека таа личност длабоко се осеќа осамено.

2. Ако личноста зборува малку, но тоа што ќе го каже го изговори бргу – ова упатува дека крие некоја тајна или тајни .

3.Ако личноста конзумира абнормално голема количина храна – најверојатно се наоѓа под некако вид на притисок.

profimedia-0010616482

4. Ако личноста не може да заплаче, станува збор за личност која има скриени слабости.

5. Ако некој прелесно заплаче, дури и кога се во прашање ситници – станува збор за личност која на народен јазик би ја нарекле дека е со,,меко срце” и невина.

6. Ако личноста спие премногу, повеќе одколку што е нормално – тоа би можело да упатува на човек или жена која во себе крие некоја длабока тага.

7. Ако личноста брзо пламне, дури и кога за лутењето нема некоја поголема причина – тоа укажува дека и треба повеќе љубов.

Comments are closed.

43040899_919171741622888_1449774753454751744_o