Четиринаесет години од смртта на претседателот Трајковски

Денеска навршуваат 14 години од смртта на поранешниот македонски претседател Борис Трајковски, кој загина во авионска несреќа кај Ротимље во близина на Мостар.

boris-trajkovskiБорис Трајковски е роден во Струмица на  25 јуни 1956, а загинува во  Мостар, Босна и Херцеговина на 26 февруари 2004 —

Тој е македонски политичар и втор претседател на Македонија, од 15 декември 1999 година до 26 февруари 2004 година, кога неговиот мандат завршил со трагичната смрт во авионска несреќа.

 

Comments are closed.

POP