Супер-ефикасна диета

Не мешајте ги протеините со јаглеродните хидрати во ист оброк.

hrana-podmladuvanje

Јадете овошје исклучиво на гладен стомак. Можете неограничено да ја држите, а првиот месец ќе губите по килограм дневно.

1. Протеини: месо (се освен свинско), немасни млечни производи, јајца, немасно сирење, бела риба.

2. Јагледорни хидрати: леб, тестенини, ориз, компир, моркови, житарки, пченка, сладолед.

3. Мешунки: леќа, сите видови мешунки.

4. Зеленчук

5. Шеќери: банана, грозје, мед, мармалад.[sociallocker]

6. Сушено овошје.

7. Липиди и масти: путер, масло, сладолед, масно сирење, чоколадо и млечни производи.

Забранети комбинации: Групата 1 (протеини) со група 2 (јаглеродни хидрати) Групата 3 (мешунки) со групата 1 (протеини)

Дозволени комбинации: Групата 4 (зеленчук) со групите 1, 2 и 3 Групата 5 (овошје) секогаш на празен стомак.

 

 

Автор: Александар Ванев

[/sociallocker]

Comments are closed.

Capture