Градоначалникот Јаневски на заедничкото одбележување на Тримери на основните училишта „Маршал Тито“ и „Сандо Масев“

Градоначалникот Коста Јаневски, денеска, присуствуваше на одбележувањето на празникот Тримери во основното општинско училиште „Маршал Тито“ во Струмица. Одбележувањето беше заедничка активност на ова и основното општинско училиште „Сандо Масев“. Учениците и наставниците во соработка со родителите, преку богата посна трпеза и пригодна програма, одлично ги презентираа традиционалните обичаи карактеристични за празникот Тримери.

 28055975_1555457971174294_8642745036346429421_n 28058553_1555458207840937_1726866965330174908_n 28059292_1555457967840961_2805456425872644212_n 28166564_1555458131174278_4299844972724467442_n 28279936_1555457961174295_7008295213849118380_n

Comments are closed.

POP