ФОТО: Децата ќе си останат деца дури и во најтешките времиња

Колку и да се тешки времињата во кои живееме, без разлика на политичките конфликти, војните, експлоатацијата, секогаш постои еден паралелен универзум каде што нашите деца се слободни, среќни и уживаат во детството. Погледнете ја оваа извонредна колекција од 25 историски фотографии од детската невиност и радост кои биле сликани за време на најжестоките војни и кризи во историјата и само за момент заборавете под какви тешки околности тие кутри деца живееле и растеле:

807555-650-14464497252108 807705-650-1446449723children-in-old-photos-13__605 807805-650-1446449724children-in-old-photos-16__605 807855-650-1446449723children-in-old-photos-17__605 807905-650-1446449725children-in-old-photos-19__605 807955-650-1446449723children-in-old-photos-1__605 808005-650-1446449724children-in-old-photos-21__605 808055-650-1446449725children-in-old-photos-23__605-1 808155-650-1446449723children-in-old-photos-26__605 808255-650-1446449724children-in-old-photos-2__605 808305-650-1446449725children-in-old-photos-301 808355-650-1446449724children-in-old-photos-31__605 808455-650-1446449723children-in-old-photos-33__605 808505-650-1446449724children-in-old-photos-4__605 808555-650-1446449723children-in-old-photos-6__605 808705-650-1446449725Children-in-Old-Photos__605 808755-650-1446449724f960ce3778a519091e27af7bf58b7e5e 809255-650-1446449724The_Puppet_Show_2246x1500 810205-650-1446449942paris75 810355-650-1446450036sail 810505-650-1446450092boylondon 810555-650-1446450081boydog 810805-650-1446450186winnie 810955-650-1446450290tender

Comments are closed.

Capture