Што ќе се случи доколку нагазнете на лава?

Дали некогаш сте се прашувале што би се случило доколку нагазнете на лава? Благодарејки на Алекс Ривест, невролог, фотограф и авантурист, сега имаме одговор и на тоа прашање.

„Мислам дека многу лавата ја замислуваат како врела течност која личи на водата. Во езеро со лава никогаш нема да може да паднете како во базен со вода, бидејки растопените карпи се доста густи, така да по контакт едноставно  малку ќе потонете и изгорете” , објаснува авторот на оваа снимка.

Comments are closed.

Capture