Се одржа меѓународен турнир во женски фудбал Куп на Карневалот Струмица 2018

Градоначалникот Коста Јаневски и претседателот на Советот на општина Струмица, Марјан Даскаловски, ги врачија наградите на најдобрите учесници на вториот меѓународен турнир во женски фудбал „Куп на Карневалот Струмица 2018“. 27972383_1545884052131686_30437576156077732_n
Екипата „Енко“ од Пловдив, Бугарија го освои третото место, додека пак турнирот по втор пат го освои ЖФК „Тиверија“ од Струмица по победата над првакот на Црна Гора „Брезница“ со резултат 2:0 Најдобри стрелци беа Бршњо, Карличиќ (Брезница) Николовска и Стојковска (Тиверија), најдобар голман Викторија Панчурова од ЖФК „Тиверија“, додека за играч на турнирот е прогласена Елена Панеска исто така „Тиверија“.27657326_1545884138798344_5799495954007662682_n 27750326_1545884142131677_6079034129174989829_n 27752172_1545884055465019_8814474057886200892_n 27857912_1545884045465020_8115896871704310112_n

Comments are closed.

POP