Градоначалникот Јаневски им оддаде почит на жртвите во Куклиш

Во населеното место Куклиш беа одбележани 187 години од првото опожарување, 114 години од второто и 106 години од третото опожарување. По тој повод пред Спомен костурницата се одржа панихида за жртвите во 1831, 1904, 1912 и во Втората светска војна. На одбележувањето присуствуваа и свежо цвеќе положија претставници на општина Струмица, предводени од градоначалникот Коста Јаневски.27657586_1545906648796093_6513440850356865028_n 27749899_1545906655462759_4758543540721394044_n 27750686_1545906652129426_3940577345007465391_n 27858237_1545906788796079_5889214057704584460_n

Comments are closed.

POP