Струмичанец се вработил како војник во АРМ со фалсификувана диплома

Секторот за внатрешни работи Скопје поднесе кривична пријава против 37-годишниот П.П.од село Сушево, Струмица поради „фалсификување на исправа“.полицијаТој во Министерство за одбрана при склучување на Договор за работа, како професионален војник во Армијата на РМ, употребил фалсификувана Диплома за завршено средно образование од  СУГС „Браќа Миладиновци“ во Скопје,  која што потоа ја употребил во уште четири наврати.

 

 

извор: Нетпресс.

Comments are closed.

POP