Струмичкиот карневал меѓу седумте највозбудливи зимски дестинации во Европа

Во магазинот „Во воздух“ на словенечкиот авиопревозник „Адриа“ Струмичкиот карневал е понуден како возбудлива зимска дестинација од вкупно седум такви во Европа. 

Zaev, Karneval2
И во печатеното и во електронското издание на магазинот, токму на македонскиот карневал му е посветено големо внимание со многу корисни информации како да се стаса до Струмица во времето на одржување на карневалот.

- За да може да ја почувствувате оваа зима малку поинаку и да си дозволите неколку задоволства што оваа година ги обезбедува (и покрај ниските температури), подготвивме краток водич за седумте најдобри зимски фестивали и карневалски дестинации во Европа. Ние внимателно избравме група атрактивни европски градови кои на посетителите им нудат се, од уникатни зимски прослави и карневали, до светлосни спектакли и уникатни фестивали за скулптури од мраз, стои во образложението на изборот.

Comments are closed.

POP