Градоначалникот Јаневски положи цвеќе на спомен бистата на првоборецот Герас Цунев

Денеска беше одбележана 75-годишнината од убиството на првоборецот Герас Цунев со пригодна свеченост која што се одржа пред спомен бистата во малиот градски парк. За животот и делото на Цунев зборуваше Соња Чурлинова претседател на Општинскиот одбор на Сојузот на борците од НОАВМ, а од името на општина Струмица цвеќе на спомен бистата положи градоначалникот Коста Јаневски. Членови на рецитаторската секција при домот за деца и млади „Благој Мучето“ изведоа рецитал посветен на Герас Цунев, а за неговиот револуционерен пат се одржа дебата во просториите на Општинскиот одбор на СБМ од НОАВМ во домот на АРМ.26814703_1525251717528253_8155822185811682183_n 26992315_1525251837528241_4161264711106850704_n 26994047_1525251707528254_1798767863563698298_n

Comments are closed.

43040899_919171741622888_1449774753454751744_o