Градоначалникот Јаневски меѓу граѓаните на празникот Богојавление -Водици

На денешниот голем празник Богојавление – Водици, градоначалникот на општина Струмица Коста Јаневски присуствуваше на фрлањето на светиот крст во водите на базенот Аквариус во Струмица. Тој на најбрзиот меѓу најхрабрите кои влегоа во осветените води на базенот и го фати крстот, Лазо Котуровиќ, му подари Крст реликвијар од локалитетот „Цареви кули“ и му посака здравје и среќа во текот на годината.26814884_1522408111145947_1201175451932338601_n 26903728_1522408117812613_8353077912978406223_n 26904302_1522408284479263_9105467274946579739_n

Comments are closed.

Capture