Во 12 часот струмичани ќе го фаќат крстот на базенот „Аквариус’’

Точно напладне, десетина струмичани ќе се обидат да го пронајдат Светиот крст во осветената вода на градскиот базен „Аквариус’’ по повод големиот христијански празник Богојавелние – Водици.

47590_499598960156687_830096482_n
Пронаоѓањето на Светиот Крст означува благослов и среќа во текот на целата година бидејќи човекот се сооединува со Христос.

Comments are closed.

POP