Во петок на ВОДИЦИ ќе се фрла крстот во осветените води на Базен „Аквариус“

Во петок 19 јануари на ВОДИЦИ ќе се фрла крстот во осветените води на Базен „Аквариус“ со почеток во 12 часот.Струмичката Епархија при МПЦ-ОА ги информира сите заинтересирани крстени православни и полнолетни граѓани кои се на возраст од 18 до 33 години од Струмица, кои сакаат да земат учество во чинот на полагањето на крстот во водите на градски базен „Аквариус“ во Струмица, најдоцна до 18-ти јануари да се пријават во просториите на Црквата „Свети Кирил и Методиј” во Струмица.krst 061

Comments are closed.

POP