Училиштето „Даме Груев“ од Куклиш го одбележа патрониот празник

Учениците и вработените во основното општинско училиште „Даме Груев“ од населеното место Куклиш, денеска, го одбележаа патрониот празник. Почитувајќи го празникот и поддржувајќи го воспитно-образовниот процес, на одбележувањето присуствуваа и градоначалникот Коста Јаневски, претседателот на Советот Марјан Даскаловски и претставници на одделението за образование во општина Струмица.
По полагањето на свежо цвеќе пред спомен бистата на Даме Груев, во чест на празникот беше изведена богата програма.25550182_1495970583789700_2481072808010168630_n 25550243_1495970590456366_6922550687062556799_n 25550577_1495970587123033_279419649668916037_n

Comments are closed.

POP