Под мотото „Заедно можеме повеќе“ СОУ „Никола Карев“ од Струмица реализираше заедничка активност со СОУ „Сарај“ од општина Сарај

Со заеднички активности преку ликовно изразување и јавен спортски час, ученици и наставници од средното општинско училиште „Никола Карев“ од Струмица со партнер училиштето „Сарај“ од општина Сарај, со посета на Џамијата и Црквата „Свети Петнаесет“ во Струмица, реализираа заедничка ликовна активност, а средбата ја продолжија со јавен спортски час во спортската сала на училиштето.
Оваа активност е дел од финансиската поддршка што општина Струмица ја обезбедува за меѓуетничка интеграција во образованието на сите основни и средни општински училишта од Струмица.25531967_1496128183773940_7737143615261333092_o 25532110_1496128150440610_2237175545041772909_o 25532244_1496128293773929_7497795940023492645_o 25542370_1496128280440597_7107355801030336737_o

Comments are closed.

POP