Струмица блесна во новогодишен сјај

Струмица се закити со новогодишно руво. Градот блесна во новогодишен сјај. Елка висока 15 метри на градскиот плоштад, светлосно небо, мрежи, топки, светлосни елки, солзи, мразулци и мрежи на палмите и дрвјата се само дел од новогодишните украси поставени на повеќе локации во градот. Украсувањето кое чини 2.499.240,00 денари го изврши ДПТУ „Линк Медиа Плус“ ДООЕЛ Скопје. Традиционално дел од новогодишното украсување во централното градско подрачје ќе остане се до завршувањето на карневалските празнувања во февруари 2018 година.DSC_3077 DSC_3078 DSC_3090 DSC_3109 DSC_3124 DSC_3156 DSC_3159 DSC_3161 DSC_3169 DSC_3177 DSC_3192 DSC_3194 DSC_3207 DSC_3220 DSC_3230 DSC_3232 DSC_3247 DSC_3250

Comments are closed.

POP