Свечености по повод денот на заштитниците на градот Струмица

Свечености и манифестации по повод Денот на заштитници СВ. ПЕТНАЕСЕТ ТИВЕРИОПОЛСКИ СВЕШТЕНОМАЧЕНИЦИ

 

П  Р  О  Г  Р  А  М  Aopstina-strumica-8

 

08,09 и 10.12.2017 година

 

 20:00 часот: Претстава„ИДИОТ“-Достоевски

Режисер Горан Тренчевски

 

            Место НУЦК:„Антон Панов“  Струмица

 

 

09.12.2017 година (сабота)

18,00 часот: Меѓународен турнир во одбојка за  ветерани

             Место:  Спортска сала Партизан

             Носител: ОК „Ветерани“ Струмица

10.12.2017 година ( недела)

11:00 часот: Промоција на книгата„95 години ФК Беласица“ од Иван Станоевски

            Место:Космополит-Градски парк-Струмица

19:00 часот: Постхумна изложба на Стојан Пачоов

 Место НУЦК:„Антон Панов“  Струмица

.11.12.2017 година( понеделник)

09:00 часот:  Света Божествена литургија во чест на Св.ПетнаесетТивериополски  Свештеномаченици

          10:00 часот: – Доделување награди за литературни   состави посветени на градот

 Место: ЛУБ „Б.Ј. Мучето“ Струмица

Носител: Општина Струмица

             10:00 часот: Турнир во кошарка за  основните

училишта

               Место:  Спортска сала при ООУ „Видое

Подгорец“ Струмица

Носител: Општински сојуз на училишен спорт

     11:00 часот: – Турнир во кошарка за средни училишта

Место: Спортска сала при ОСУ „Никола Карев“

Носител: Општински сојуз на училишен спорт

     12:00 часот – Свечена седница на Советот на

општина Струмица

                Место: НУЦК „Антон Панов“ – Струмица

Носител:Совет на општина Струмица

19:00 часот:Промоција на книга со фотографии„МОНОС“ и изложба од Александар Дончев.

                Место:Музеј на град Струмица

 

    20:00 часот:Заеднички годишен концерт на    Распеани   струмичани и ансамблот „Тримери“.

               Место: НУЦК „Антон Панов“ – Струмица

03_big

Comments are closed.

POP