Граѓанскиот буџетски форум во Струмица во петок

Општина Струмица во соработка со Центарот на заедницата на општина Струмица Ве покануваат на првата сесија во рамки на Граѓанскиот буџетски форум. Форумот ќе се одржи на 01.12.2017 г. (петок) со почеток во 18.00 часот во Дом на АРМ – Струмица во големата сала.Плоштад_Гоце_Делчев_Струмица_(2)

Целите на форумот се зголемување на учеството на граѓаните во процесот на носење на Буџетот на Општината и зголемување на транспарентноста на Општината.

Присутните граѓани ќе имаат можност да ги проследат и да дискутираат за планираните програми и проекти за 2018 г. за општина Струмица, како и да предлагаат проекти во програмите за 2018 г.

Граѓанскиот буџетски форум во општина Струмицa го имплементира Центарот на заедницата на општина Струмица со финансиска поддршка од Фондацијата Отворено општество – Македонија.

форум. Форумот ќе се одржи на 01.12.2017 г. (петок) со почеток во 18.00 часот во Дом на АРМ – Струмица во големата сала.

Целите на форумот се зголемување на учеството на граѓаните во процесот на носење на Буџетот на Општината и зголемување на транспарентноста на Општината.

Присутните граѓани ќе имаат можност да ги проследат и да дискутираат за планираните програми и проекти за 2018 г. за општина Струмица, како и да предлагаат проекти во програмите за 2018 г.

Граѓанскиот буџетски форум во општина Струмицa го имплементира Центарот на заедницата на општина Струмица со финансиска поддршка од Фондацијата Отворено општество – Македонија.

Comments are closed.

POP