ОПШТИНА ВАСИЛЕВО ПОЧНА СО ЕСЕНСКО ЧИСТЕЊЕ НА КАНАЛИТЕ ВО НАСЕЛЕНИТЕ МЕСТА

Механизацијата на ЈПКД „Турија“ Василево од денес е ангажирана на чистење на каналската мрежа низ населените места на општина Василево.  Се работи за превентивно, есенско чистење на каналите, со што  во услови на зголемени есенски врнежи би се створиле услови за собирање на атмосферските води како би се спречило евентуално излевање на водите  и поплавување на населените места и обработливите земјоделски површини. Вчера конкретно е чистен одводниот канал во населеното место Ангелци, на потегот од селските гробишта до центарот на селото, во вкупна должина од околу 200 метри.23112834_10212807863609477_328224060_o

Повеќе на КаналВис

Comments are closed.

POP