Рускиот хор „Пјатницки“ вечер ќе гостува во Струмица

Rускиот државен академски народен хор „Митрофан Пјатницки” во рамки на Деновите на руската култура вечер ќе настапи во Центарот за култура „Антон Панов” во Струмица.mkd-346371

Државниот академски народен хор „Митрофан Пјатницки“ постои од 1911 година и е именуван по неговиот основач.

Хорот  во Македонија има два концерта - 25-ти во Скопје и на 26 октомври во Струмица. Деновите на руската култура од 18-ти до 28 октомври се одржуваат во земји од Централна и од Југоисточна Европа.

Comments are closed.

POP