Вечерва ќе биде отворена ретроспективната изложба и промовирана Монографијата за ликовниот уметник Бранко Кончалиев

Во галеријата на Завод и музеј Струмица, вечерва во 20 часот ќе биде отворена ретроспективната изложба и промовирана Монографијата за ликовниот уметник Бранко Кончалиев (1949-2016 година), во организација на Здружението за култура Транзен.monografija-koncaliev

– Ова е еден од позначајните проекти за откривање и меморирање на вистинските естетски вредности кои постоеле во градот Струмица, и иницирање на заштита и публикација за истите. Истражувањето и подготовките за овој проект траеја речиси една година. Се документираа и се архивираа делата од сите периоди на неговиот плоден творечки живот, вели Никола Пијанманов од Здружението Транзен.

 

 

повеќе на A1ON.mk

Comments are closed.

Capture