Утре референдум во Ново Село за рудникот Иловица

В општина Ново Село утре ќе се одржи референдум на кој жителите ќе се изјаснат дали се за или против изградба на рудникот за бакар и злато Иловица. Право на глас имаат 11.432 граѓани, а за да биде успешен референдумот на 20-те гласачки места треба да се изјаснат најмалку 5.720 жители со право на глас.ilovica-1

Comments are closed.

43040899_919171741622888_1449774753454751744_o