Се одржа заедничката вежба меѓу армиите на Македонија и САД

Во Струмица синоќа успешно беше реализирана заедничката вежба на припадници на армиите на Република Македонија и САД „Dragoon Guardian 17“. Пред домот на АРМ, беше презентирана воената опрема на инженерскиот сквадрон на копнените сили на армијата на САД и на инженерскиот баталјон од Првата механизирана пешадиска бригада на АРМ, а учествуваа и припадници на другите единици на АРМ за пружање на логистичка поддршка и воено полициско обезбедување. Граѓаните на Струмица покажаа голем интерес за оваа вежба, а меѓу нив беше и вршителот на должноста градоначалник на општина Струмица, Костадин Костадинов.

Општина Струмица ја поддржа оваа заедничка вежба и даде свој придонес во успешната реализација на истата.20507815_1386599211456653_2073496237992539026_o 20543788_1386599251456649_917385998468788743_o 20543845_1386596734790234_8606060080863796336_o 20544008_1386596171456957_224881828657030549_o 20597023_1386599314789976_3886217983758222931_n 20615593_1386598931456681_5696596222505529630_o 20615668_1386598371456737_153359377188894427_o 20615787_1386596014790306_8551370594012743442_o 20616835_1386597988123442_2260477793285453293_o 20617097_1386596614790246_4828248096203371000_o

Comments are closed.

POP