Момин бунар – сите убавини и обележја на Струмица

Момин бунар се наоѓа во источниот дел на градот и неговата длабочина е 11 метри.  Порано тоа место преставувало попатна станица на патот кон Солун.

1620140_652520841481788_691809353_n

 Бил изграде од некој Турчин во спомен на неговата болна ќерка која му оставила аманет да, после нејзината смрт, нејзината облека да биде продадена и од парите  добиени за неа да изгради бунар.
1616262_652520844815121_1761427669_n
1608736_652520874815118_347255929_n (1) 1655128_652520881481784_612085186_n

Comments are closed.

POP